2021-03-11 16:40:46• hírek • Bede Emőke

Harmincmillió eurós befektetéssel épít új disztribúciós központot Torda közelében az Autonet

A szatmári Autonet Import Kft. egy 30 millió eurós beruházás révén egy új disztribúciós központot hoz létre a Kolozs megyei Torda közelében. Ez annak a még nagyobb, 55 millió értékű befektetésnek egyik igencsak fontos szelete, mely révén a román és a magyar fővárosba is került egy-egy ilyen központ.

A cég szerint 2021-ben folytatódik majd a Torda melletti elosztóközpont megvalósítása, mely a bukarestivel és a budapestivel együtt mintegy 50.000 négyzetméternyi raktározási területet biztosít majd az Autonetnek. A Bukarest melletti Popeşti Leordeni területén található egység jelen pillanatban is üzemel, Budapesten pedig már gőzerővel folynak az építési munkálatok.


„A pandémia miatt több fontos projektünk is megcsúszott, ám ezek közül kétségtelenül a legfontosabb a Torda melletti disztribúciós központot érintő, 30 millió euró értékű befektetés. A munka azonban idén ismét beindul, a szükséges engedélyeket már meg is szereztük. E beruházás egy nagyobb, 55 millió eurós projekt részét képezi, mely a tordain kívül magába foglalja még a bukaresti és budapesti központokat is” – tájékoztat az Autonet vezetősége.


Noha a cég a 2020-as évre vonatkozó számadatait még nem tette közzé, azt viszont tudni lehet, hogy a 2019-es évet 1,52 milliárd lej, azaz megközelítőleg 320,9 millió eurós üzleti forgalommal zárták, mely az előző évhez képest mintegy 6 százalékos emelkedést jelent. Nettó profitjuk az említett évben 52,1 millió lej, tehát 11 millió euró volt, mely 13 százalékkal haladta meg a 2018-ban jegyzettet.


„A tavaszi lezárások mind az Autonet tevékenységére, mind a másodlagos piacra nagy hatással voltak, különösen abban az időszakban, amikor csak az alapvető szolgáltatásokat lehetett elérni, az autószervizek pedig kénytelenek voltak ideiglenesen becsukni kapuikat. E nehéz időszak ellenére is több mint 1.200 új ügyféllel bővült a portfóliónk, épp ezért bízunk benne, hogy 2021 ismét fellendülést hoz majd” – fejtették ki az Autonet képviselői.


Az Autonet Import Kft. közel 1.300 személyt foglalkoztat, további 50 poszt betöltésére pedig jelenleg is keresik a megfelelő embereket. A prioritási listán továbbra is előkelő helyet foglal el ugyanakkor a duális képzés támogatása is, mely mellett a cég már a kezdetekben elkötelezte magát. Műszaki és anyagi támogatásukra olyan szatmári, bukaresti, brassói, kolozsvári és szucsávai szakosztályok számíthatnak, melyeknek padjaiból autó- és autóvillamossági szerelők kerülnek majd ki. Mi több, Szatmárnémetiben már végzett is az első olyan generáció, mely az Autonet által támogatott duális képzésben vett részt, a friss tudással rendelkező szakemberek fele pedig azonnal el is tudott helyezkedni a helyi szervizek valamelyikében.


„2020-ban 20 százalékkal bővítettük a bukaresti elosztóközpontban található robotizált raktár, azaz az AutoStore kapacitását is, mely ennek köszönhetően már 100.000 tárolóegységet foglal magába. 2021 első két hónapja az eladások tekintetben nagyon jól sikerült, mely azt jelenti, hogy az autószerelői szektor a tavalyi nehéz időszak után kezd feléledni. Reméljük, hogy a motorizáltsági index az előttünk álló időszakban is felfelé ível majd, s ezzel hozzájárul az általunk képviselt ipar fejlődéséhez” – tették hozzá bizakodóan a cég képviselői.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: